Syyskuu

By Iines

syyskuu 14, 2008

Avainsanat: ,

Category: Uncategorized

6 Comments »

Mainokset

6 Responses to “Syyskuu”

  1. Syyskuu on jo puolessa välissä. Kauniit syksyv värit jä väreet, mutta
    jotenkin nuo etualan haituvat nyt minua häiritsevät, eikö sinua? Liian epätarkat tai sitten ne pitäisi näkyä enempi?

  2. Tässä on varmaan jälleen se syväterävyysalue, jota en järjestelmäkamerassa hallitse. Kun tausta tarkentuu, etuala himmenee, väistämättä, eikä koko kuva saa millään konstilla tarkaksi kun kuvaa makroputkella. En ainakaan minä. Pikkukameralla se onnistuu paremmin tai perusobjektiivilla. Toisaalta itse katson kuvaa kuin modernia maalausta, jolloin kaiken ei tarvitse olla teräväreunaista.

  3. Aivan oikein, syväterävyys alue on makrolla kohtuulyhyt. Tämän tyyppisessä kuvassa, mikäli haluaa koko alueen terävyyttä pitää olla mahdillisimman lyhyt polttoväline opiska, mieluummin oikea laakuvaobjektiivi.

    Kyllä tämä kelpaa näinkin.

  4. Minua etualan pallerot eivät haittaa, mutta onhan se tietty lajityypin (maisemakuvaus) opinnoissa virheeksi määritelty. Ehkä tuossa olisi auttanut tarkennusongelmaan siirtyminen sellaiseen kohtaan, missä edessä ei ole mitään korkeata. Ehkä sellainen ei onnistunut ilman lenkkarien kastelua? Mutta kuten sanottu, minua tollainen ei haittaa – ja veden heijastukset on tosi hienot.

  5. Totta puhutte, eli näen kyllä virheeni klassisessa kuvausmielessä. Itsekin olisin halunnut nuo pallukat selkeiksi, mutta toisaalta en ottanut kuvaa maisemakuvana, vaan jonkinlaisena kauniina heijastepintana, tauluna. Veden väri oli vihertävän kultaista ja kuvajaiset erikoiset, etenkin kun lähellä ei ollut puita, vaan kauempana. Ja lahti oli tuosta kohtaa niin kapea, etei ollut muuta kuvauspaikkaa. No, mitäpä minä selitttelen, kunhan kokeilin.

  6. Minä kirjoitin tuolla taas ihan omiani (laakuvaobjektiivi) =D Kyllä kait ymmärsit, että piti kirjoittaa laajakulmaobjektiivi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: